en-10 vinkkiä turvotuksen vähentämiseen

09/05/2019

Vaivaako turvotus? Kokeile alla olevia vinkkejä ja saatat päästä kiusallisesta turvotuksesta eroon.

1. Syö säännöllisesti pieniä aterioita 5 kertaa päivässä.

2. Lisää kuitujen määrää.

Kuidut auttavat suolen toiminnassa, mikä jo sinällään vähentää turvotuksen tunnetta vatsassa. Tähtää 25 g päivässä. Hyviä kuidun lähteitä ovat kaurapuuro, täysjyväviljatuotteet, päärynä, avokado. Kaurapuuro marjojen kanssa on hyvä nesteenpoistaja.

3. Vältä suolan käyttöä.

Muistathan, että leivässä on yleensä paljon suolaa, leikkeleistä ja juustoista puhumattakaan. Jos käytät näitä elintarvikkeita, valitse vähäsuolaisin vaihtoehto tai sydänmerkki. Älä lisää suolaa riisiä keittäessäsi. Katso myös paljonko kasvis- ja lihaliemikuutiosi sisältää suolaa. Voit yllättyä!Suolaa tulisi saada maksimissaan 5g päivässä. Useilla suomalaisilla tämä määrä ylittyy reilusti.

4. Vältä nopeita hiilihydraatteja.

Näitä ovat muun muassa sokeri ja valkoviljatuotteet. Nämä keräävät nestettä elimistöösi ja aiheuttavat turvotusta etenkin mahan seudulla.

5. Muista juoda tarpeeksi vettä, jotta aineenvaihduntasi pysyy kunnossa.

Jos et joudu käymään vessassa joka toinen tunti, juot todennäköisesti liian vähän vettä.

6. Sauno!

Saunominen on hyvä keino poistaa nestettä ja ylimääräisiä kuona-aineita kehostasi. Kokeile ihon kuivaharjausta ennen saunomista. Tsekkaa myös aiheeseen liittyvä detox-postaus täältä.

7. Panosta hyviin yöuniin, sillä turvotus poistuu nukkuessasi.

8. Lisää ruokavalioosi seuraavia hyviä luonnollisia nesteenpoistajia kuten mansikka, inkivääri, piparminttu, persilja, ananas.

9. Älä unohda reipasta liikuntaa ja venyttelyä.

Reipas kävely riittää laittamaan nesteet liikkeelle. Muista juoda tarpeeksi lenkin jälkeen. Venyttely poistaa kehosta kuona-aineita ja vilkastaa suolen toimintaa.

10. Kokeile vähentää viljatuotteiden ja maitotuotteiden nauttimista.

Joillekin ihmisille vilja- ja maitotuotteet kerääävät nestettä kehoon ja aiheuttavat hiljaista tulehdusta.

Kokeile kuulutko tähän ryhmään ja vaihda normaalit viljat gluteenittomiin tuotteisiin ja korvaa maitotuotteet kasvismaitovalmisteilla. Saatat yllättyä siitä, miten suolistosi rauhoittuu ja turvotus vähenee! Kokeile tätä ainakin viikon verran niin voit huomata tuloksia.

Vielä on aikaa keventää oloa ennen kesää. Tilaa neljän viikon vhh -dieetti täältä. Verkkovalmennus vain 25 €.

💗 Jennikatja