5 vinkkiä kevyempään oloon

01/07/2020

Kesä on täällä ja monia kiinnostavat kevennys-aiheet, joten tässäpä pitkästä aikaa vinkki -postaus.


Viisi vinkkiä kevyempään oloon:


1. Aloita päivä aina aamiaisella. Tutkimusten mukaan painonhallinta onnistuu henkilöillä helpoiten, jos he nauttivat runsaan aamupalan. Hyviä aamupala esimerkkejä ovat
kaurapuuro marjoilla ja pellavansiemenrouheellatäysjyväruisleipä keitetyllä kananmunallavettä, teetä/kahvia
TAI
vähäsokerista granolaa/mysliä+ luonnonjugurttia + marjojatäysjyväruisleipä kalkkunaleikkeleellävettä, kahvia/ teetä
Aamupalan lisäksi syö lounas 3-4 tunnin kuluttua aamupalasta. Tukevan ja terveellisen lounaan syöminen edistää myös painonhallintaa.


2. Kokeile kevyempää treeni -viikkoa, jonka aikana lasket kehon kortisolitasoja. Tämä on tärkeää erityisesti, jos elät stressaavaa aikaa. Tällä viikolla voit liikkua kevyemmin esimerkiksi kävellen,pyöräillen, pihatöitä tehden tai venytellen/joogaten. Liian kuormittava liikunta nostaa kehon kortisolitasoja entisestään ja tämä voi hidastaa painonlaskua. Kevyemmmällä treeniviikolla lasket kehon kuormitusta ja kehon turvotuskin voi näin ollen vähentyä. Kokeile myös rentoutua saunassa ja avata kehon jumikohtia putkirullan tai fascia-pallon avulla. Näin nesteet pääsevät paremmin kiertämään kehossa. Ennen kaikkea rakasta ja helli kehoasi 💗


3. Kiinnitä huomiota hiilihydraatin lähteisiin. Korvaa huonot "höttö" hiilihydraatit, kuten valkoinen riisi, vehnäjauho, pasta, leivonnaiset, herkut paremmilla hiilihydraateilla, kuten hedelmillä,marjoilla, täysjyväpastalla, täysjyväriisillä. Tsekkaa myös tuotteiden pakkausselosteet ja jätä kauppaan tuotteet, joissa on paljon sokeria ja tyydyttynyttä rasvaa.


4. Kasaa lautasellesi mahdollisimman monta väriä. Kasvikset auttavat sinua terveemmän elämän pariin ja auttavat myös painonhallinnassa. Eat the rainbow -onkin hyvä ohje.


5. Kokeile yrttiteetä esimerkiksi inkivääri- ja piparminttuteetä. Molemmat yrtit helpottavat ruoansulatusta ja voivat näin ollen helpottaa turvotuksen tunnetta. 

💗 Jennikatja