en-Hoida suolistoasi niin se hoitaa sinua

17/03/2020

On aika nostaa suolisto ansaitsemaansa asemaan, sillä todellinen terveys näyttäisi kumpuavan juuri suolistosta. Terve suolisto takaa terveen kehon ja toimivan mielen. Kun taas suoliston vallannut huono bakteerikanta voi heikentää terveyttä.

Tutkimusten mukaan ruokavalion ja suoliston mikrobiston hoitaminen vaikuttaa erityisesti henkilöillä, joilla on fyysisiä tai psyykkisiä terveysongelmia tai stressiä. Kannattaa siis turvautua oman mikrobiston apuun, kun etsii virkeämpää olotilaa. Suolisto saadaankin kuntoon juuri ruokavalion avulla!

Suoliston hoito on koko terveyden hoitoa, jonka avulla voidaan saavuttaa

  • parempi mieliala ja stressinsietokyky
  • paremmin toimivat aivot
  • parantunut ravintoaineiden saanti ja hyväksikäyttö
  • parempi ihon, hiusten ja kynsien kunto
  • parempi vastustuskyky

Ravinnon laadulla on ratkaiseva vaikutus siihen, ruokimmeko itsellemme hyödyllisiä vai haitallisia mikrobeja. Hyödylliset bakteerit auttavat meitä pysymään terveinä, mutta haitalliset bakteerit suurentavat alttiutta lihoa tai sairastua esimerkiksi diabetekseen.

" Länsimainen vähäkuituinen ruokavalio, stressaava elämäntyyli, monet lääkkeet, antibiootit ja kemikaalit voivat luovat olosuhteet, jotka ovat omiaan sekoittamaan suoliston fysiologisen toiminnan, johon vaikuttavat monet hormonit. On täysin arkista syödä pikaruokaa, juoda päälle keinomakeutettua juomaa, syödä antibioottikuuri, levittää hyönteismyrkkyä ja nipistää yöunista."

Lainaus otettu Annika Havasteen kirjasta Suolistoa hoitamalla superaivot.

Jos ruokailu on kunnossa mutta vatsa vielä oireilee, niin joskus lisäravinteista voi olla apua. Suolistoa voi hoitaa esimerkiksi tiettyjen probioottien avulla tai rauhoittamalla vatsan toimintaa inkivääriteen avulla. Rauhallinen teehetki kesken kiireisen työpäivän rauhoittaa koko hermostoa ja laskee kehon kierroksia. Ruoansulatuksen toiminnan tueksi voi myös kokeilla piparminttua tai entsyymivalmisteita. Toisinaan voi paikallaan olla suoliston rauhoittaminen poistamalla kaikki maitotaloustuotteet ja gluteenivehnät ruokavaliosta. Oma suolistoni on kiittänyt minua, kun olen minimoinut maitotaloustuotteet ja vaihtanut tavallisen heran kasviproteiiniin.

Jos haluat tukea suolistosi hyvnvointia, suosittelen kokeilemaan Suolisto kuntoon ruokavalion avulla olevaa verkkovalmennustani. Valmennuksessa keskitytään rauhoittamaan suolisto syömällä sitä helliviä ruoka-aineita. Kaikkien ateriavaihtoehtojen ruoat löytyvät tavallisesta kaupasta, joten kyseessä ei ole erityisruokavalio. Valmennuksessa saat myös tarkempia lisäravinnesuosituksia, mutta ilman niitäkin pärjää. Tilaa valmennus täältä hintaan 14,90 €.

💗 Jennikatja