en-Hyvinvoinnin kulmakivet

04/11/2019

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on aiheena kovasti pinnalla ja se koskettaa meitä jokaista jossain määrin. Omassa työssäni käytän nimikettä hyvinvointivalmentaja, joten on varmasti hyvä pohtia mitä hyvinvointi oikeastaan on ja mitä hyvinvointivalmentaja tekee?

Itse miellän, että hyvinvointi on monen asian kokonaisuus: riittävän unen/levon, ravintorikkaan ravinnon, palautumisen, liikkumisen ja henkisen hyvinvoinnin kokonaisuus. Tähän voisi vielä lisätä hyvät sosiaaliset suhteet, itselle merkitystä antava työnteko ja positiivinen elämänasenne. Paljon tavaraa, eikö vain? Juuri tämän vuoksi haluan olla hyvinvointivalmentaja, enkä vain "pelkkä" ravintovalmentaja. Ihminen on kokonaisuus ja ravinto on vain yksi osa tätä. Tämän vuoksi yksilöllisissä ravintovalmennuksissa keskustelemme myös muista asiakkaan hyvinvointiin liittyvistä tekijöistä. Usein paikoillaan junnaavan painon taustalla on liian vähäinen yöuni. Ilman riittävää palautumista ja kunnon yöunia, elimistö ei pysty toimimaan kunnolla ja optimoimaan aineenvaihduntaa, vaikka söisit todella terveellisesti.


"Vaikka söisit maailman terveellisimmin, mutta et liiku juuri yhtään, elimistösi ei ole tasapainossa."


"Vaikka nauttisit työstäsi ja kaikista tekemistäsi asioista, mutta et syö ravitsevasti, ei hyvinvointisi ole tasapainossa."


"Vaikka liikkuisit paljon ja olisit superaktiivinen, mutta et nuku riittävästi ja panosta palautumiseen, ei elimistösi toimi optimaalisesti."

Yllä olevat lauseet kiteyttävät hienosti sen, mitä kokonaisvaltainen hyvinvointi oikeastaan on.

Haastankin sinut pohtimaan omia kehitysalueitasi. Olisiko sinulla parannettavaa esimerkiksi palautumisessa? Voisitko muokata ruokavaliotasi terveellisemmäksi? Vai olisiko aika aloittaa jokin sinulle mieluisa liikuntaharrastus, jotta saisit lisäpuhtia arkeen?

💗 Jennikatja