en-Oletko riippuvainen sokerista?

16/06/2019

Olen aina pitänyt makeista herkuista. Sanotaan, että ihminen pitää joko makeasta tai suolaisesta ja minä todella rakastan makeaa. Ennen kuin tiedostin olevani sokeririippuvainen, normaaliin viikonloppuuni kuului kaksi herkkupäivää (perjantai ja lauantai),jolloin ostin irtokarkkia. Ostamani irtokarkkimäärä ei ollut loppujen lopuksi mikään pieni, sillä nälkä kasvaa syödessä ja sokeritoleranssi kasvaa myös. Minulle oli hyvin tavallista syödä 250g karkkipussi tuosta vain "iltapalana". Arvata saattaa, että olo aamulla ei ollut mikään hehkeä,sillä karkit velloivat elimistössäni koko yön ja aiheuttivat verensokerin nousun ja laskun. Ihmettelin monesti sitä, että miksi olin niin väsynyt aamulla, vaikka olin nukkunut 10 tuntia? Nyt tiedän miksi. Uneni häiriintyi verensokerin heittelystä (kiitos karkkipussin!) ja aamulla minulla oli oikea sokerikrapula. 

Saatuani lapseni minua alkoi kiinnostaa terveellinen ravinto ihan uudella tavalla ja luin paljon erityisesti sokeririippuvuudesta. Huomasin, että olin vuosien varrella addiktoitunut sokerille. En ollut asiaa sen koommin ennen pohtinut, koska olihan täysin normaalia syödä viikonloppuna pari pussia karkkia, eikö? Sitten huomasin, että eihän asia olekaan näin. Ei ole tervettä syödä noin paljon sokeria päivän aikana ja lisäksi en halunnut olla riippuvainen mistään. Aloin pohtimaan sitä,miten pääsisin sokeririippuvuudesta eroon. Lopulta tämä onnistui, mutta oli kovan työn takana.

Nykyään sokeritoleranssini on muuttunut. En enää edes pysty syömään 250g karkkia kerralla, saatikka peräkkäisinä päivinä. En yhtään ihmettele, miksi ennen maanantaina ja sunnuntaina oli niin vaikea olla ilman karkkia, koska koko viikonlopun ajan sain itseni ajettua sokerikierteeseen. Sitähän se sokeri on, hyvin addiktoiva ruoka-aine. Oli onni, jos sunnuntai tai maanantai aamuna karkkipussin pohjalta löytyi vielä muutama karkki! Ja näin sokerikierre oli taas valmis...

Mutta miten onnistuin pääsemään eroon sokerista? Lujalla tahdonvoimalla, ajatustyöllä ja sillä, että korvasin sokeriherkut muilla terveellisimmillä herkuilla. Itse asiassa sokerin syönnin lopettaminen ei ole niin vaikea kuin kuvitellaan! Jo viikko ilman sokeria tekee todella hyvää mielelle ja kropalle. Kun kokeilet olla syömättä sokeria, huomaat jo yhden viikon jälkeen, että sinun ei enää tee mieli sokeria. Kokeile ja hämmästy! Alussa tahdonvoimaa kysytään, sillä sokeria on kaikkialla. Pian kuitenkin huomaat, että pärjäät paljon paremmin ilman sokeria ja olosi on myös "kevyempi" . Sokeria ja mielitekoja vastaan taistelussa minua auttoi usein ajatus siitä, että en halua antaa keholleni huonoa polttoainetta ja sitähän sokeri on. Jos kaipaat tukea sokerikierteestä eroon pääsemisessä, kokeile Arjen terveellinen ruokavalio verkkovalmennustani, jossa saat erillisiä vinkkejä siitä, kuinka onnistut elämään ilman sokeria ja lisäksi saat terveellisiä herkutteluvaihtoehtoja. Tämä verkkovalmennus tarjolla  kampanjahintaan 14,90€.

💗 Jennikatja