en-Ruokafilosofiani

17/11/2019

Tässä postauksessa ajattelin kirjoittaa omista ajatuksistani ravintoa kohtaan. Monesti ravintovalmentajaa valitessa on tärkeää tietää millainen ajatusmaailma valmentajalla on. Siispä tässä postauksessa avaan omia mietteitäni..

Ravinto merkitsee minulle paljon. Ravinto on enemmän kuin polttoaine keholleni, se on myös keino tarjota keholleni jotain hyvää unohtamatta sen hyvää makua. Olen aina rakastanut ruokaa ja ollut "kova syömään" . Ruoka-aika on vieläkin paras aika. Vaikka panostan paljon ruoan terveellisyyteen, uskon, että myös ns. herkuille on oma paikkansa ja aikansa. Liian tiukka raamien noudattaminen johtaa pidemmän päälle ongelmiin.

Suosin intuitiivista syömistä eli syömistä omaa kehoa kuunnellen. On hyvä pysähtyä ja kuunnella mitä keho oikeasti tarvitsee. Kylmänä talvipäivänä kehoani ravitsee enemmän lämmin keitto kuin raikas salaatti.

Eniten noudattamani "sääntö" liittyy ruoan aikatauluttamiseen eli säännölliseen ateriarytmiin. Tämä on asia, josta en voi poiketa, sillä olen "ohjelmoinut" kehoni syömään säännöllisesti 3-4 tunnin väliajoin. Uskotko, että kehoa pystyy näin opettamaan? Säännöllisellä syömisellä varmistan, että energiatasoni pysyvät hyvänä tunnista toiseen. Tämä myös estää mielitekoja syntymästä.

Kolmas tärkeä asia on vedenjuominen. Tällä on uskomattomat vaikutukset vireystilaan, aineenvaiduntaan ja suoliston toimintaan. Neuvonkin usein asiakkaita ensimmäiseksi lisäämään vedenjuontia, sillä monet juovat vettä aivan liian vähän. Solut tarvitsevat nesteytystä toimiakseen optimaalisesti.

Monesti ihmiset haluavat hifistellä ja kaipaavat isoja muutoksia tai erilaisia quick fixejä omaan arkeen, vaikka itse asiassa pitäisi palata perusteisiin. Eli normaalin suomalaiseen terveelliseen ruokaan ja säännölliseen ateriarytmiin. Se vain ei kuulosta kovin mediaseksikkäältä, vai?

Tästä aiheesta voisi kirjoittaa loputtomiin, mutta tässä oli muutama tärkeä seikka. 

💗 Jennkatja