en-Terveelliset herkut osa 1

07/05/2019

Tässä toivottu toivepostaus terveellisistä herkuista. Herkuttelu kuuluu elämään ja tuottaa mielihyvää arjen keskellä. Monesti olen miettinyt sitä, kuinka herkuttelu on tehty vaikeaksi ja kielletyksi. Juuri tämä saa monen herkuttelun vääristymään ja ongelmia syntyy. Joko sallitaan itselle liikaa herkkuja lohdutukseksi, palkinnokseksi, tylsyyden voittamiseksi tai ruoan korvikkeeksi. Oli miten vain, tällainen suhtautuminen herkutteluun ei ole tervettä. Jos sinulle sopii totaalikieltäytyminen herkuista, sekin on ok. Mutta jos olet kuten minä, joka ei halua elää ilman herkuttelua, niin kultaisen keskitien etsiminen on hyvä vaihtoehto. Mitä jos ajattelisit, että herkutteluun ei kuulu mitään pahoja tunteita kuten syyllisyyttä? Että voisit nauttia palasen hyvää raakakakkua silloin tällöin ilman, että tulee syyllinen olo tai huono-olo sokerista? Herkutella voi ilman sokerihumalaakin! Juuri tästä överi sokeristahan se huono olo ja syyllisyyden tunteet kumpuavatkin. Itse olen korvannut tavalliset sokeriherkut sokerittomilla vaihtoehdoilla, kuten raakasuklaalla, raakakakuilla, kookosytyffeleillä, mehujäillä ja avokadojäätelöillä. Alla muutama resepti näistä herkuista.

Avokado jäätelö

1 avokado

0.5 l hieman jäisiä pakastemarjoja (mansikat ovat parhaita!)

0.5 sitruuna

1 rkl hunajaa

Muussaa ainekset tehosekoittimessa ja nauti!

Raakasuklaa

9 rkl kookosöljyä

3rkl hunajaa

3 rkl raakakaakao jauhetta

2-3 rkl proteiinijauhetta (esim vanilja/lakritsi heraa)

1 tl kahvia

Kanelia, kardemummaa

Kuumenna kookosöljy ja hunaja vesihauteessa. Lisää sulaneeseen seokseen loput ainekset. Täytä jääpalamuottiin ja laita pakkaseen muutamaksi tunniksi. Nauti.

Kahvitryffelit

2 dl pekaanipähkinöitä
8-10 pientä taatelia, joko tuoretta tai pienessä vesimäärässä pehmennettyjä taateleita
4-5 rkl raakakaakaojauhetta
(1/2 tl vaniljauutetta)
2-3 rkl hunajaa
Ripaus laadukasta suolaa
1/2-1 rkl jauhettua kahvia
Kookosrouhetta kuorrutukseen

  • Rouhi pekaanipähkinät monitoimikoneessa karkeaksi. Lisää joukkoon taatelit ja sekoita. Jos massa näyttää liian kuivalta, lisää pieni tilkka vettä.
    2. Lisää loput raaka-aineet kookosta lukuunottamatta ja sekoita massa tasaiseksi.
    3. Pyörittele palloiksi ja kierittele kookosrouheessa.
    4. Laita jääkaappiin hetkeksi ja anna maustua tai jos et malta, syö heti.

Iloa ja energiaa päivääsi!

💗  Jennikatja